απ’ έξω απ΄ έξω

ωραία μέρα η σημερινή, η επαναγορά 20% εκτός στόχου – αντιδράσεις για το έμμεσο κούρεμαδράμα τα δημόσια οικονομικάπέφτει η Ιταλίαπέφτει η Τουρκίαβυθίζεται η Βουλγαρίαψίχουλα δίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ για τα λαχείαψίχουλα στον Ολάντ (παντεσπάνι 2012),διασπώνται οι ΑΝΕΛαυξάνει το εμπορικό έλλειμμαη Κύπρος μετράει δίσ. τραπεζικών απωλειώντα τρακτέρ στους δρόμουςκρύο

Ο επικεφαλής αξιολογήσεων των S&P για την Ευρώπη Κρέμερ δήλωσε:
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια όχι ασήμαντη πιθανότητα, μια κυβέρνηση της Ελλάδας, κάποια μελλοντική κυβέρνηση, σχεδόν σίγουρα όχι η σημερινή… να αποφασίσει πως, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, έπειτα από αλλεπάλληλα χρόνια ύφεσης, πτώσης του βιοτικού επιπέδου κι αυξανόμενης ανεργίας, είναι καιρός να σταματήσει αυτό που προσπαθεί τόσο πολύ καιρό»

Απ΄ έξω απ΄ έξω το λένε. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα και αυτή η κατάσταση θα κρατήσει για αρκετό καιρό πριν έρθει η ανάκαμψη. Ας σταματήσει κάποια στιγμή η καραμέλα της ανάκαμψης και των επενδυτών που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη ούτε κάποιοι δείχνουν διατεθιμένοι να έρθουν σήμερα στην Ελλάδα να επενδύσουν [δείτε παραπάνω τις προσφορές για τα κρατικά λαχεία στη χώρα του τζόγου]. Δεν ήθελαν να έρθουν ούτε το 2003 ούτε το 2007 που ήταν πολύ καλύτερα χρόνια και έλαβαν πάρα πολλά για να το κάνουν.

Το δρόμο τον έδειξαν οι τροϊκανοί. Δεν θα υπολογιστούν έσοδα από τη πάταξη της φοροδιαφυγής στις προβλέψεις του προϋπολογισμού, αντίθετα θα πάρετε μέτρα μόνο μείωσης μισθών-συντάξεων-επιδομάτων-κοινωνικού κράτους.
Έτσι πρέπει να σκεφτούμε και με την ανάπτυξη και τους επενδυτές. Να λογαριάσουμε χωρίς.

Κατανοώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πολύ δύσκολα για ολοένα και περισσότερους κατοίκους αυτής της χώρας. Όμως δε μπορώ να παραμυθιάζω με την ..ανάπτυξη που δεν θα έρθει. Και δε θα έρθει διότι πρώτα απ’ όλα δεν σταματούν οι πολιτικές λιτότητας. Νέα μέτρα αναμένονται στη συνέχειαενώ θα εφαρμόζονται όσα έχου ήδη ψηφιστεί. Ο αντίκτυπος στην ύφεση θα είναι συγκρίσιμος μόνο με τα πολεμικά χρόνια. Συνεχόμενες χρονιές υφέσεων με -4%, -7%, -6%, -5% είχαμε μόνο σε περιόδους πολέμων… ΔΕΝ είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά… Το παραμύθι πρέπει να σταματήσει και να πορευθούμε τελείως διαφορετικά.

http://athenstock.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5665.html

Σχολιάστε