Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλε η ΔΙΧΘ (Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.)

Η Διας ιχθυοκαλλιεργειες ειναι η εταιρία που ελέγχει στην Σαλαμίνα τα ιχθυοτροφία  ΠΕΛΑΓΟΣ Α.Ε.  στη θέση Φόκα Αιαντείου και Ιππόκαμπος Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.  στη θέση Θενιό (σ.σ. Θυνιό) .
Η συγκεκριμένη  εταιρία στο παρελθόν είχε ζητήσει την γνωμοδότηση της περιφέρειας για επέκταση παραγωγής στις αρχικές εγκαταστασεις της στη Σαλαμινα  εδώ .
Όλα δείχνουν οτι ένας κύκλος για αυτήν την εταιρία πρόκειται να κλείσει εδώ καθώς οι φήμες θέλουν τον βασικό της μέτοχο που ειναι γεωργιανός να ειναι εξαφανισμενος εδώ και ενα χρόνο μετά την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί, αλλά και μετά το τελευταίο χτύπημα στην εταιρία ,την συγχώνευση με την σελοντα που έφτασε λίγο πριν τις ανακοινωσεις άλλα τελικά δεν επετευχθη .
Η πραγματικοτητα ομως ειναι και ότι ένας νέος κύκλος θα ανοίξει για όλους μας ,πρώτα από όλους βέβαια για τους εργαζόμενους της και μετά για την Σαλαμίνα ,εταιρίες σαν την Διας όταν βρισκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης μπορουν να προκαλέσουν τεράστια περιβαλλοντικα προβλήματα και ειναι αναγκαία η επισταμένη παρακολουθηση τους από τις αρμόδιες αρχές.

Αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα, υπέβαλε στις 9 Σεπτεμβρίου ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε..

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση

  της λειτουργίας της.

Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s