Απο πέρσι τρώνε ένα δις φέσι πάνω κάτω τον μήνα στο κεφάλι και μυαλό δεν λένε να βάλουν . [με τέτοιους μαλάκες έχουμε να κάνουμε]

Άλλα 862 εκατ. ευρώ έβαλαν το Μάρτιο «φέσι» φορολογούμενοι στις εφορίες.  Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι εξακολουθεί ο 1 στους 4 φορολογούμενους να μην υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ και να μην καταβάλει το σχετικό φόρο.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία:

– Το «νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος προς τις εφορίες, αυτό δηλαδή που συσσωρεύτηκε εντός του 2013 διαμορφώθηκε το Μάρτιο στα 2,178 δισ. ευρώ έναντι 1,316 δισ. ευρώ που

  ήταν τον Φεβρουάριο. Η αύξηση είναι της τάξης των 862 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά αυτά αφορούν κυρίως φόρος προστιθέμενης αξίας αλλά και μη απόδοση φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

– Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο ανήλθε το Μάρτιο στα 55,103 δισ. ευρώ έναντι 55,307 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο. Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην είσπραξη περίπου 170 εκατ. ευρώ από χρέος των φορολογούμενων που είχε συσσωρευτεί έως το 2012.

– Περίπου το 24% των υπόχρεων σε δήλωση ΦΠΑ δεν την υπέβαλαν.

– Το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλαν 2.378 μηνυτήριες αναφορές για αδικήματα φοροδιαφυγής, ενώ υποβλήθηκαν στην αρχή καταπολέμησης ξεπλύματος μαύρου χρήματος 1.446 αναφορές που αφορούν σε συναλλαγές που πιθανόν να υποκρύπτουν ξέπλυμα.

Να το ¨¨ισοφαρίσετ娨( που λέει και τσιπρας) με το πρωτογενές πλεόνασμα , γελοίοι!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s