Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DOGUS ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

Δεν έχω κανέναν σοβινιστικό καημό με τους Τούρκους , αντιθετα απέναντι έχω συνεργάτες, φίλους και προμηθευτές,
θα ήμουν δηλαδή από τους τελευταίους που θα τους κατηγορούσαν για στρατιωτικά και πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα.
Οι περισσότεροι, για επιχειρηματίες μιλάω πάντα και όχι για στρατηγούς , έχουν μπέσα , ντροπή και λόγο όπως
ακριβώς οι γονείς μας πριν 60 χρόνια, άλλωστε μέχρι χθες και οι ίδιοι δεν είχαν κάτι πολυτιμότερο από τον λόγο τους και το μπεσαλικι τους ,δεν έρεε πάντα άφθονο το χρήμα στην Τουρκιά.
Ήθελα με αυτήν την ανάρτηση να υπογραμμίσω ότι η ανάπτυξη ερχεται, αυτή είναι που θα δείτε πιο κάτω, θα έρθουν αρκετοί επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ,ανάμεσα του όμως θα είναι και Τούρκοι, είμαι πολύ περίεργος λοιπόν να δω πως θα αντιδράσουν οι Ελληναραδες ρατσιστές, αλλά ακόμη περισσότερο θέλω να δω πως θα αντιδράσουν οι Ελληναραδες επιχειρηματίες ,που προφανώς είχαν βάλει στο μάτι πολλά από αυτά τα κομματια για λογαριασμό τους, αυτοί που έλεγαν για το υπέρογκο κράτος και τις πάσης φύσεως αποκρατικοποιήσεις στα κανάλια.

Να τους δούμε.

Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε χθες μεταξύ της LAMDA Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOĞUŞ. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση μιας στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρίας όπου θα κατέχουν η καθεμία 50% η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες. Σε αυτό το πλαίσιο η LAMDA Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η DOĞUŞ θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά. Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει ότι η συνολική αξία της συναλλαγής θα προσδιοριστεί οριστικά (και δύναται να αναπροσαρμοστεί) με τύπο ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψιν το EBITDA της εταιρίας Flisvos Marina επί 7 φορές, αφαιρουμένων των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων, ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας της Μαρίνας για τα έτη 2015 και 2016. Ο Όμιλος Εταιρειών DOĞUŞ, που ιδρύθηκε το 1951 είναι μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες συμμετοχών. O Όμιλος δραστηριοποιείται σε μια ευρεία κλίμακα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων η οποία συμπεριλαμβάνει τους τομείς τουρισμού και υπηρεσιών και ανάπτυξης ακινήτων, παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αυτοκινήτων, κατασκευών, ΜΜΕ, και ενέργειας. Ο Όμιλος Εταιρειών DOĞUŞ αποτελείται από 150 εταιρείες, ανθρώπινο δυναμικό που υπερβαίνει τους 30.000 εργαζόμενους και επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την αξία των εμπορικών του σημάτων όχι μόνο στη Τουρκία αλλά και σε περιφερειακό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε κοινή δήλωση τους οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Hüsnü Akhan του DOĞUŞ Group και Οδυσσέας Αθανασίου της LAMDA Development αναφέρουν ότι αυτή η συμφωνία θέτει τις βάσεις για μια μακροχρόνια και επιτυχημένη επιχειρηματική συνεργασία. Η συμφωνία θα συνεισφέρει όχι μόνο στην απόδοση των δύο ομίλων αλλά και στην στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ελλάδας αλλά και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Οι κύριοι Akhan και Αθανασίου εξέφρασαν τη βούλησή τους για την επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών και σε άλλες επενδύσεις στους κλάδους του τουρισμού και της ανάπτυξης ακινήτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s