Είδατε πόσο εύκολο ήταν?15.000 (οι νοικοκυραίοι)που έστειλαν λεφτά στο εξωτερικό καλούνται για νέα φορολογική δήλωση.

Δεκαπέντε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία τριετία τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα των 54.000 καταθετών οι οποίοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό φοβούμενοι για τον κίνδυνο πτώχευσης της χώρας και επιστροφής στη δραχμή.

Η συγκεκριμένη λίστα δόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στο υπουργείο Οικονομικών σε ηλεκτρονική μορφή και προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για τη διενέργεια διασταυρώσεων.

Η ΓΓΠΣ προχώρησε στην δημιουργία ενός αλγόριθμου συστατικά του οποίου είναι το ύψος του εμβάσματος, το δηλωθέν εισόδημα την τελευταία δεκαετία, οι δαπάνες που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος καθώς και οι τεκμαρτές δαπάνες του.

Το αποτέλεσμα από το «τρέξιμο» της συγκεκριμένης διασταύρωσης ήταν να εντοπιστούν περίπου 15.000 φορολογούμενοι που εμφανίζουν πολύ υψηλά εμβάσματα σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που το έμβασμα είναι χιλιαπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματος.

Οι 15.000 φορολογούμενοι μελετάται από το υπουργείο Οικονομικών να κληθούν με προσωπικές επιστολές προκειμένου να προσέλθουν στην εφορία και να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις καταβάλλοντας πρόσθετους φόρους. Εφόσον αρνηθούν ή δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση τα στοιχεία τους θα προωθηθούν στις ελεγκτικές υπηρεσίες για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου όπου κινδυνεύουν να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά σε σχέση με αυτά που προκύπτουν από την τροποποιητική δήλωση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s