ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΩΤΗ ΠΟΥ ‘ΛΕΓΕΣ…

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Η ΔΗΜΑΡ έχει διακηρύξει ότι η πολιτική των μνημονίων και των περικοπών είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μιας όλο και βαθύτερης ύφεσης, την ανακύκλωση της κρίσης και την παράλυση της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτός ήταν μάλιστα ο βασικός λόγος που καταψήφισε στη Βουλή τόσο το πρώτο, όσο και τοδεύτερο μνημόνιο, χωρίς να αφήνει παραθυράκια.

Η ΔΗΜΑΡ έχει καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τηΝΔ, τον Σαμαρά και τις παραφυάδες τους, για την πολιτική των μνημονίων. Ζήτησε την ψήφο του λαού κόντρα σ’ αυτή την πολιτική, για να συμβάλει στηναπαγκίστρωση –δική της η λέξη- από τα μνημόνια και στην εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα δώσει ανάσα στους πολίτες για να μπορέσουν να ανασάνουν και η οικονομία και η χώρα.

 

Η ΔΗΜΑΡ τάχθηκε εναντίον των περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των περικοπών στα εισοδήματα των φτωχότερων στρωμάτων. Υποστήριξε επίσης ότι δεν συμφωνεί σε καμιά περίπτωση με οριζόντιες περικοπές –να μηδενιστούν για παράδειγμα τα κατάλοιπα της δέκατης τρίτης και δέκατης τέταρτης σύνταξης, τα οποία ως γνωστό παίρνουν οισυνταξιούχοι των 800 ευρώ και κάτω. Και τα κατάλοιπα του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΔΗΜΑΡ διακήρυξε ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά με βάση τις θέσεις της, οι οποίες συνυπάρχουν και διαπλέκονται με τις θέσεις των άλλων κομμάτων στην προγραμματική συμφωνία. Έγινε μάλιστα λόγος για κυβέρνηση νέου τύπου, με την οποία προωθείται κουλτούρα συνεργασίαςΟ Φώτης Κουβέλης εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την υπερηφάνεια του για τον υπεύθυνο ρόλο του κόμματός του και για το γεγονός ότι αποδέχτηκε κυβερνητικές ευθύνες, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στη βολή της αντιπολίτευσης.

Η ΔΗΜΑΡ οφείλει, τώρα που επέρχεται το πακέτο, να εξηγήσει σε ποια σημεία είναι σύμφωνο με τις θέσεις της. Όπως και ποια κουλτούρα συνεργασίας εκφράζουν ο Κεδίκογλου, ο Μουρούτης, ο Λιάτσος, η δεξιά ναφθαλίνη της ΕΡΤ, τα παιδιά του Σαμαρά στις θέσεις-κλειδιά. Αν η απάντησή της είναι πως όλα θα ήταν χειρότερα χωρίς αυτή, τότε το μόνο που μένει είναι να προσφύγουμε στην παραλλαγή του γνωστού στίχου: Πού είσαι Φώτη που ‘λεγες πως θα γινόσουν άλλος

*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s