«Οι επιλογές των Ελλήνων ιστορικές για όλο τον κόσμο»

Ευθεία επίθεση στους Ευρωπαίους ηγέτες από τον Νόαμ Τσόμσκι

Δριμύτατη κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες ασκεί ο διάσημος αμερικανός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους, εν όψει των εκλογών της 17 Ιουνίου. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπήρξε «το κύριο θύμα» αυτών των «βάρβαρων προγραμμάτων» και κατακεραυνώνει τα «επαχθή μέτρα λιτότητας». Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου, τονίζει το ιστορικό βάρος της για «ολόκληρο τον κόσμο».

Τι αναφέρει ο Νόαμ Τσόμσκι στην παρέμβασή του

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν στην στη άκαμπτη λιτότητα, εξαλείφοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ενδεχόμενο ανάκαμψης των πολιτών. Οι πολιτικές αυτές θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε με πολυετείς λαϊκούς αγώνες. Αυτή η έκβαση άλλωστε μπορεί να αποτελεί και το κυρίαρχο κίνητρο για το όλο εγχείρημα.

Η Ελλάδα υπήρξε το κύριο θύμα αυτών των καταστρεπτικών κι από πολλές απόψεις βάρβαρων προγραμμάτων. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, που αμφισβητούν τα συγκεκριμένα προγράμματα κι επιδιώκουν την ανατροπή τους. Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι εξαιρετικά δύσκολες και επίπονες. Ωστόσο είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s