Φίσερ: Η Μέρκελ σβήνει την κρίση με κηροζίνη…

Ευθύνες στη Γερμανία για τη συνέχιση της ευρωκρίσης καταλογίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γιόσκα Φίσερ σε άρθρο που… τιτλοφορείται «Τo ευρωπαϊκό σπίτι φλέγεται» και φιλοξενείται στη σημερινή Süddeutsche Zeitung.

Ο Φίσερ καταλογίζει ευθύνες στην ΄Αγκελα Μέρκελ για την πολιτική λιτότητας, η οποία, όπως επισημαίνει, έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στα τρία χρόνια της κρίσης χρέους.
«Το ευρωπαϊκό σπίτι φλέγεται κι ακόμη και το συντηρητικό Λονδίνο ζητά λογικά και αποφασιστικά βήματα της πυροσβεστικής, αλλά έκανε τον λογαριασμό χωρίς την πυροσβεστική και της επικεφαλής της ‘Αγκελα Μέρκελ» γράφει ο Φίσερ.«Η Ευρώπη με οδηγό τη Γερμανία σβήνει τη φωτιά με κηροζίνη αντί για νερό και έτσι η φωτιά εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας της Μέρκελ εξαπλώνεται γρήγορα. Είναι ο λόγος που η δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια απέκτησε χαρακτηριστικά υπαρξιακής κρίσης» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ο Φίσερ σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στις χώρες του ευρώ και υποστηρίζει ότι η απόφαση για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας και της Γαλλίας.


«Οι τελευταίες εκλογές στη Γαλλία και στην Ελλάδα, αλλά κι αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ιταλία, οι αναταραχές στην Ισπανία και την Ιρλανδία δείχνουν ότι οι λαοί έχουν χάσει από καιρό την πίστη τους στην χωρίς ανάπτυξη πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία. (…)

Το αποτέλεσμα είναι να απειλείται με χάος η Ελλάδα, και η θύελλα στις ισπανικές, ιταλικές και γαλλικές τράπεζες να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανεμοστρόβιλο που θα διαλύσει την Ευρώπη. Και μετά»; αναρωτιέται ο Φίσερ. «Θα ακυρωθούν οι προσπάθειες δύο ευρωπαϊκών γενεών που οδήγησε την ήπειρό μας στην πλέον μακρόχρονη περίοδο ειρήνης και ευμάρειας»;…

ethnos.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s