Φιτουσί: Μετά τις εκλογές θα είναι αργά να βοηθηθεί η Ελλάδα,τονίζει ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος

Σε σχόλιό της, η ιταλική, δημόσια τηλεόραση Rai, υπογραμμίζει ότι «ο Φιτουσί έχει δίκιο. Η Ευρώπη ήταν αναποφάσιστη και ασυντόνιστη επί τρία χρόνια.

«Tα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ακολουθήσαμε λάθος δρόμο. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε τον όλο τρόπο σκέψης», τονίζει ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Ζαν Πολ Φιτουσί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», με την οποία απευθύνει έκκληση υπέρ της Ελλάδας.

«Οι θεωρίες σχετικά με τις ευνοϊκές επιπτώσεις της λιτότητας χαρακτηρίζονται από παραφροσύνη αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ. Πρόκειται για θεωρίες- ζόμπι», προσθέτει ο κ. Φιτουσί.

«Θεωρώ ακόμη απίθανο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αν συμβεί, η κερδοσκοπία θα πλήξει μια νέα χώρα. Αν η Αθήνα αποχωρήσει, τα όρια της ευρωζώνης θα γίνουν ρευστά. Είναι αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στις αγορές;» διερωτάται ο Γάλλος καθηγητής που διδάσκει και στο πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον κ. Φιτουσί, «πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα, πριν τις εκλογές, διότι μετά, μπορεί να είναι πολύ αργά. Κανείς, άλλωστε, δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει το χρέος του, με ένα διαρκώς περιοριζόμενο εισόδημα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά για κάθε άλλη χώρα».

Κατά την άποψή του η καγκελάριος Μέρκελ «γνωρίζει καλά ότι οι θέσεις της μειοψηφούν. Το μπρα ντε φερ μαζί της, μόλις άρχισε και πρέπει να δούμε πώς θα λήξει».

Σε σχόλιό της, η ιταλική, δημόσια τηλεόραση Rai, υπογραμμίζει ότι «ο Φιτουσί έχει δίκιο. Η Ευρώπη ήταν αναποφάσιστη και ασυντόνιστη επί τρία χρόνια. Η διάσωση της Ελλάδας κοστίζει τετρακόσια δισεκατομμύρια. Για τις τράπεζες, τα χρήματα αυτά βρέθηκαν, αλλά για να σωθεί μια χώρα, τώρα, μας λένε ότι δεν υπάρχουν».

«Όταν οι αγορές μυρίζονται αίμα, δεν σταματούν. Μετά την Ελλάδα, θα έρθει η σειρά κάποιου άλλου», καταλήγει το σχόλιο της ιταλικής τηλεόρασης.

http://www.imerisia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s