Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Στην τελευταία της συνέντευξη η Αννα Διαμαντοπουλου εκτός απο την απέχθεια της για τις εκλογες ,{τις συγκεκριμένες βέβαια}, που δείχνουν να μην είναι από τις ευνοϊκότερες για το κόμμα της, κάνει και μια σουπερ τοποθέτηση για την δημιουργία clusters[εταιρικούς συνεταιρισμούς],διαπιστώνοντας πως είναι προφανώς μια από τις λύσεις που θα δώσουν ώθηση στην αγορά.Στην συνέχεια θα παραθέσω αυτούσια την συνέντευξη της Διαμαντοπουλου,αρχικά όμως θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Καταρχήν την λογική του περιπτέρου στην πιάτσα,στην αγορά γενικότερα ποιος την επέβαλε?
Ποιος την οδήγησε, ποιος έδινε δάνεια και μπλογκ επιταγών σε περίπτερα?Οι καζινοτραπεζες σας με την ανοχή την δική σας και της ΚτΕ .
Ποιος έδινε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε κομμωτήρια?Ποιος επιθυμούσε θέσεις εργασίας σε 1 euro shop με επιδότηση?
Το κράτος, εσείς δηλαδή.
Πάω στοίχημα οτι η συγκεκριμένη θεία δεν ξέρει ούτε τι είναι τα clusters, αλλά και να ήξερε, με τι θα τα χρηματοδοτήσει?
με φιστίκια φαντάζομαι, που έλεγε και ο μέγας βαζελος Βγενοπουλος.
Αλήθεια τα Franchise τι ήταν που τινάχτηκαν στον αέρα τα 9 στα 10 αφήνοντας απίθανα φέσια στην αγορά, δεν ηταν μια μορφή clusters?
Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας στους Ελληνες επιχειρηματίες που έχουν φτάσει ήδη 7,5 δις, ρίξτε κάνα ψιλό να έρθει η πιάτσα γύρω ,που ότι ενίσχυση παίρνουν οι τράπεζες την ρίχνουν για να καλύψουν τις πανευρωπαϊκές μαλακίες τους, και μετά θα φτιάξει η αγορά η ίδια τον τύπο επιχειρήσεων που χρειάζεται , άκου clusters και παπαρια μαντολες.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΑΝΝΑ ΤΑ CLUSTERS ΣΕ ΜΑΡΑΝΑΝ.

Συνέντευξη στην Πέννυ Κούτρα

Ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των αναγκών, και όχι των επιθυμιών της κοινωνίας και των παραγόντων της, προτάσσει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, σημερινή υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στις επικείμενες εκλογές.

Χαρακτηρίζει «μεγάλο λάθος» τη διεξαγωγή εκλογών στην παρούσα φάση. Ελπίζει να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με «προοδευτικό πρόσημο», η οποία θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της πρόσφατης δανειακής σύμβασης, και θεωρεί καταστροφική την πλήρη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με την επικράτηση αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων.

Στο επίπεδο των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η λογική της μικροεπιχειρηματικότητας δεν λειτουργεί πλέον, υποστηρίζοντας ότι σήμερα θα πρέπει να αξιοποιηθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις,συνενώσεις και για δημιουργία clusters, προκειμένου το μέγεθος της ελληνικής επιχείρησης να μεγαλώσει και να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα.

Παραδέχεται ότι τώρα «δύσκολα η χώρα θα προσεγγίσει επενδύσεις». Υποστηρίζει ωστόσο ότι η αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εγχώριας οικονομίας θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στο μέλλον. Δηλώνει ότι το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει, προτείνοντας τη στροφή στην αγροτική παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, την αξιοποίηση ορυκτού πλούτου και την υποστήριξη συγκεκριμένων βιομηχανικών κλάδων όπως ο τομέας του αλουμινίου και των χημικών.

Αναγνωρίζοντας το πιεστικό ζήτημα της ανεργίας, εκτιμά ότι, πέρα από την εισοδηματική και μετεκπαιδευτική στήριξη, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε σταδιακά να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι η άρση των στρεβλώσεων στην αγορά -παραδεχόμενη ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί- «είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της επόμενης περιόδου» προκειμένου να ελεγχθούν οι τιμές.

Δηλώνει ότι η νέα βουλή θα πρέπει να αποφύγει πάση θυσία την οριζόντια μείωση των εισοδημάτων, φέρνοντας πόρους από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής αλλά και των δαπανών.

Ζητά να δοθεί το πράσινο φως ώστε τα μέτρα (σ.σ.: των 11,5 δισ. ευρώ) να επιμεριστούν σε μία τριετία αντί διετία (2013-2014) που προβλέπει το πρόγραμμα.

Τέλος, θεωρεί ότι η έλλειψη σεβασμού των νόμων -φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντιστάσεις των πανεπιστημιακών στον νόμο πλαίσιο- είναι μία εκ των σοβαρότερων αιτιών της κρίσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s