Πώς θα εισπράττουν οι νέοι ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ. Πρώτα θα εντοπίζουν περιουσιακά στοιχεία και μετά θα προχωρούν σε φορολογικό έλεγχο.

Αν αυτές τις πίπες τις έχει πει στέλεχος του υποικ δεν είναι να απορεί κάνεις πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε,καταρχήν αυτός πρέπει να συλληφθεί τι παραπάνω έκανε ο φανοποιός από την Κρήτη με το μειλ για την δραχμή?τίποτα.Ένα στέλεχος του υπουργείου λέει ξεφορτωθείτε ότι έχετε και δεν έχετε μην δίνεται πίστωση σε κανέναν μην ξανααγορασετε το παραμικρό μην επενδύσετε πουθενά θα είστε οι πρώτοι που θα μπείτε στο στόχαστρο της εφορίας . Εμένα τον μπατίρη ας πούμε που δεν έχω τίποτα τι να με κάνουν , γιατί να ασχοληθούν μαζί μου για να χάσουν την δουλεία τους οι ελεγκτές?Ένας από τους λόγους που οι Εβραίοι έκαναν περιουσίες από την τοκογλυφία ήταν επειδή στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη δεν ήταν αρεστοί και με διάφορα προσχήματα τους εμπόδιζαν να αγοράσουν ακίνητη περιουσία η να επενδύσουν νόμιμα με απώτερο σκοπό να τους ξεφορτωθούν Οι ίδιοι μετά από αρκετά πογκρόμ που είχαν βιώσει έχαναν ακίνητα και μετρητά, έτσι έχοντας τα χρήματα σχεδόν πάντα επάνω τους μια από τις πράξεις που έκαναν ήταν και αυτή της τοκογλυφίας .Με μεγάλη μου έκπληξη λοιπόν για το μυαλό που κουβαλάνε οι Έλληνες πολιτικοί, θα σας καλωσορίσω σε ελάχιστα χρόνια στην Ελλάδα μας ,την Ελλάδα του καλαματιανού, του μπενυ, του μαλάκα καλαμαρά του υποικ που σκέφτηκε αυτήν την βλακεία αλλά και να σας συστήσω τον νέο περιούσιο λαό του θεού, τους πρώτους Έλληνες  τοκογλύφους που θα ακολουθούν πιστά τα βήματα των κυνηγημένων Εβραίων, καλώς ήλθατε λοιπόν.

Χρηματικό στόχο είσπραξης θα έχει κάθε ένας από τους νέους ελεγκτές-ράμπο του ΥΠΟΙΚ. Θα υπογράφει οκτάμηνο συμβόλαιο επίτευξης του στόχου και αν δεν τα καταφέρνει θα χάνει τη θέση του. Αυτό προβλέπουν τα ψιλά γράμματα της μνημονιακής δέσμευσης για τον ορισμό 1.000 νέων ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων.

To Capital.gr παρουσιάζει τον τρόπο που θα λειτουργούν οι νέοι ελεγκτές ο αριθμός των οποίων θα ανέλθει συνολικά στους 2.000, με τους 1.000 να απασχολούνται στην  Αττική και τους υπόλοιπους στην περιφέρεια. Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν οι νέοι ελεγκτές δεν θα έχει καμιά σχέση με τον τρόπο που λειτουργούσαν έως τώρα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως εξηγεί στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, οι υφιστάμενοι ελεγκτές διενεργούν φορολογικούς ελέγχους, διαπιστώνουν φορολογικές παραβάσεις και στη συνέχεια βεβαιώνουν φόρους. Κατόπιν αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εισπράξουν τους φόρους που βεβαιώθηκαν από το φορολογούμενο ή την επιχείρηση που εντοπίσθηκε να έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. «Το σχήμα αυτό οδήγησε στη σημερινή κατάσταση του ωκεανού των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 42 δισ. ευρώ προς το δημόσιο, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ», λέει  ο ίδιος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ.

Οι νέοι ελεγκτές θα λειτουργούν αντίστροφα. Θα κάνουν από το γραφείο έναν αρχικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν αν μια επιχείρηση που πρόκειται να ελεγχθεί διαθέτει φοροδοτική ικανότητα, περιουσιακά στοιχεία και άλλες πηγές εισοδήματος που μπορούν να δεσμευτούν για την πληρωμή των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν κατά το φορολογικό έλεγχο. Αν διαθέτει κάποια ή όλα από τα παραπάνω ο έλεγχος θα προχωρά. Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα και εφόσον δεν τους πληρώνει ο φορολογούμενος ή η επιχείρηση τότε θα γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες κατάσχεση εισοδημάτων, καταθέσεων και απαιτήσεων από τρίτους.

Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ενδεικτικά μερικά από τα στοιχεία που θα βάζουν μια υπό έλεγχο επιχείρηση στις πρώτες θέσεις της λίστας του φορολογικού ελέγχου: ακίνητη περιουσία, σημαντικά ποσά σε ρευστό στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, σημαντικές και ασφαλείας απαιτήσεις σε χρήμα από τρίτους, όπως είναι οι πελάτες της. Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων θα «μετράνε» στοιχεία όπως η αξίας της ακίνητης περιουσίας, το εισόδημα από ακίνητα, οι κινητές αξίες  (μετοχές κλπ) και οι τραπεζικές καταθέσεις.

Το μέτρο που «θα κάνει θραύση» όταν αναλάβουν δράση οι νέοι ελεγκτές θα είναι οι κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», δηλαδή τραπεζικών καταθέσεων, ενοικίων και απαιτήσεων από πελάτες. Οι ελεγκτές θα υπογράψουν συμβόλαιο διάρκειας οκτώ μηνών με το οποίο θα δεσμεύονται να επιτύχουν συγκεκριμένο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή ένα συγκεκριμένο ποσό. Αν δεν επιτυγχάνουν το στόχο τότε θα χάνουν τη θέση του ελεγκτή βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων.

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s