αυτά τα βλέπει κανείς?

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ!
Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik της Ουγγαρίας έγινε το Φεβρουάριο το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα μετά το κυβερνών Fidesz, περνώντας τους Σοσιαλιστές, έδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Median. Το Jobbik κέρδισε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και έφτασε το 14%, ενώ…οι Σοσιαλιστές έπεσαν στο 13%, αφού έχασαν δύο μονάδες, αναφέρεται στον ιστότοπο median.hu.
Η υποστήριξη προς το κεντροδεξιό Fidesz μειώθηκε κατά μία μονάδα, στο 25%. Η δημοτικότητα του προέδρου του Jobbik Γκάμπορ Βόνα σημείωσε άνοδο τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας στο 27%. Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες κατά τη δημοσκόπηση απάντησαν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση. Η ανεργία στην Ουγγαρία βρίσκεται στο 11% και η χώρα είναι στο χείλος της ύφεσης.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Fidesz έχει χάσει σχεδόν τη μισή υποστήριξη που είχε το 2010, όταν οι ψηφοφόροι του έδωσαν μια άνευ προηγουμένου κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2014.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s