Ο Fitch αναβαθμίζει την Ισλανδία

Μια μικρή χώρα που κατάφερε σε τέσσερα χρόνια να επιστρέψει στην ανάπτυξη.Γκρεμίζουν με πράξεις οι Ισλανδοι τις ψευτιές που ακούτε καθημερινά από τα αστικά μέσα παραπληροφόρησης,αφού αυτό που προέχει για αυτούς είναι το συμφέρων τους και το κομπόδεμα των αφεντικών τους.Αυτά είναι καλά νέα για έναν ταλαιπωρημένο λαό σαν τους Ισλανδούς,αυτά είναι καλά νέα για πολίτες που εκβιάστηκαν σκληρότερα από όσο εμείς.
Τέσσερα χρόνια λοιπόν μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισλανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η χώρα ολόκληρη σε κατάταση πτώχευσης, το θαύμα έγινε. Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch αναβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που μπορεί πλέον να βγει και να δανειστεί στις αγορές.Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα να θεωρείται πλέον ως αξιόπιστος δανειολήπτης.
«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία «επενδύσεις» μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός οίκος.
Η Ισλανδία, από το 2008 που ήταν έτος χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης έφτασε να έχει πέρσι ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 3%. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η χώρα θεωρείται «πρωταθλήτρια» στη δημοσιονομική εξυγίανση, έχοντας μειώσει το έλλειμμά της από το 6,5% του ΑΕΠ το 2009 στο 0,5% το 2011.

Η Ισλανδία έχει δικό της νόμισμα να μην το ξεχνάμε και εδώ υπάρχει μια τέλεια ανάλυση για την ισλανδια απο τον κ Γιωργο Τριανταφυλλοπουλο στο  http://eparistera.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

http://esalamina.blogspot.com/2012/02/fitch.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s