ας ξυπνήσει κάποιος τον χοντρό

Την ώρα που η ΕΚΤ μαζί με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες των κρατών της ευρωζωνης απο την παρασκευή ανταλλάσσουν τα παλαιά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου [βγάζοντας μάλιστα κέρδος για λογαριασμό των κυβερνήσεων τους]με νέα που σημαίνει ότι το PSI ξεκίνησε αυτός ο μαλάκας ζει στον κόσμο του, δέστε το αυριανό άρθρο απο την Die Welt,και ποιο κάτω ο χοντρός:

Οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης ανταλλάσσουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που διακρατούν με νέαελληνικά ομόλογα σε μια κίνηση που θα τους αποφέρει κέρδη, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που θα δημοσιευτεί αύριο.

Η ανταλλαγή χρέους θα παράγει κέρδη καθώς η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες θα λάβουν ομόλογα με ονομαστική αξία περίπου 50 δισ. ευρώ παρότι πλήρωσαν λιγότερα για τους υφιστάμενους τίτλους που έχουν στα χέρια τους, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές προσκείμενες στη συμφωνία.Η ανταλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα -σύμφωνα με την Die Welt- και τα κέρδη να διανεμηθούν στις κυβερνήσεις μέσω των Κεντρικών Τραπεζών.Η συμφωνηθείσα -με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας- ανταλλαγή χρέους, μπορεί μετά να ακολουθήσει.Η ΕΚΤ και η Bundesbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν.


Και αυτός είναι ο χοντρός που δεν του έχει πει κανείς ακόμη τι παίζετε, ούτε ο κεντρικός του τραπεζίτης.

Την προειδοποίηση ότι οι εταίροι της Ελλάδας ενδεχομένως να επιλέξουν την καθυστέρηση του νέου πακέτου βοήθειας ώς τη διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο απευθύνει ο ολλανδός υπουργός…Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ.

Η δήλωση αυτή γίνεται την ίδια ημέρα που δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των χωρών – μελών της ευρωζώνης με πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ (μεταξύ αυτών και η Ολλανδία), αποφασίστηκε αλλαγή στάσης στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας.

«Το ιδανικό θα είναι, μετά τις εκλογές, να μπορείς να συζητήσεις με ηγέτες που θα ξέρεις ότι θα στηρίξουν πλήρως το πακέτο βοήθειας» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Ο Γιαν Κις ντε Γιάγκερ επιμένει δε, ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα αυτής της οικονομικής βοήθειας. «Πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ, μεταξύ αυτών και η Ολλανδία, δεν είναι ικανοποιημένα από τις υποσχέσεις που έδωσε η Αθήνα την περασμένη εβδομάδα» υποστηρίζει ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s