Μόντι: «Είναι μονότονο να έχεις μόνιμη δουλειά»

Οι διορισμένοι πρωθυπουργοί έχουν όρεξη και για πλακιτσα,και γιατί όχι η δουλειά που τους εχουν αναθεσει γίνεται ως τώρα και με το παραπάνω.Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι ότι «οι νέοι πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να έχουν μια μόνιμη δουλειά για όλη τους τη ζωή» και πρόσθεσε: «Για να πούμε την αλήθεια, είναι μονότονο να έχει κανείς μια μόνιμη δουλειά για όλη του τη ζωή».

Πολλοί νέοι, με χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο ρωτούν τον Ιταλό πρωθυπουργό «εάν μπορεί να ζει κάποιος με κακοπληρωμένες θέσεις και τριμηνιαίες συμβάσεις στα πενήντα του χρόνια».

Την τοποθέτηση του Ιταλού πρωθυπουργού καταδίκασαν ακόμα και στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας με το Δημοκρατικό Κόμμα να λέει ότι επρόκειτο για μια από τις χειρότερες στιγμές του Μάριο Μόντι. «Δεν ξέρω για μόνιμη δουλειά, αλλά μια δουλειά πρέπει να έχει κανείς, μια σίγουρη δουλειά, ώστε να υπάρχουν μηχανισμοί απορρόφησης των κοινωνικών κραδασμών» δήλωσε το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, Άννα Φινοκιαρδο.

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι επεσήμανε ότι οι τράπεζες, πλέον, δεν δίνουν κανενός είδους δάνειο σε όσους δεν έχουν σταθερή δουλειά και μισθό, ενώ ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Αξιών, Ντι Πιέτρο είπε ότι «ο Μόντι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Ιταλούς».

Σημείο τριβής αποτελεί, επίσης, η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διάταγμα που θα διευκολύνει τις απολύσεις στις μικρές επιχειρήσεις παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων.

Την ίδια ώρα, στα σύνορα με την Ελβετία γίνονται έλεγχοι για όσους προσπαθούν να βγάλουν από την Ιταλία μεγάλα χρηματικά ποσά, ύποπτης προέλευσης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μόντι: «Είναι μονότονο να έχεις μόνιμη δουλειά»

  1. Παράθεμα: ηχηρή σφαλιάρα στο πρόσωπο ενός γελοίου. | 7psixos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s