Συγκέντρωση εργαζομένων του Περάματος στο υπ. Ανάπτυξης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω το κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην Ακτή Βασιλειάδη, έχουν αυτή την ώρα τα σωματεία των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, τα οποία ζητούν συλλογικές και όχι ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων αναμένεται συναντηθεί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ζήτησε οι συλλογικές συμβάσεις του 2010 και του 2011 να ισχύουν και το 2012, ενώ αναφερόμενος στις συμβάσεις που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στους δημοσιογράφους, τις οποίες ζητάνε οι εργαζόμενοι της ζώνης να υπογράψουν οι επιχειρήσεις, είπε ότι πρόκειται για ένα ενιαίο κείμενο στο οποίο περιλαμβάνονται οι τέσσερις κλαδικές συμβάσεις της ζώνης, των ηλεκτρολόγων, του μετάλλου, των ναυπηγοξυλουργών και των αμμοβολιστών.

Ο κ. Πουλικόγιαννης ζήτησε από τον ΟΛΠ να κάνει περισσότερα πράγματα για την αξιοποίηση του χώρου της ναυπηγοεπισκευαστικής, ενώ είπε ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα πρέπει να ανοίξουν και να περάσουν σε κρατικό έλεγχο προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίησή τους απο τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, δήλωσε ότι τα μεροκάματα στη ζώνη, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί από τις έκτατες φορολογίες, είναι πολύ μικρά σε σχέση με το αντικείμενο και τη δυσκολια της εργασίας και δεν υπάρχει πάντα δουλειά για όλο το μήνα αλλά για 10 ημέρες και πολλές φορές και καθόλου.

Πηγή: www.athina984.gr

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s