Αυτοί είναι οι ιδιώτες,εισαγγελική έρευνα για παρόχους ρεύματος με λογαριασμούς στην Ελβετία.

Αυτοί είναι οι ιδιώτες ακόμη δεν άνοιξαν το μαγαζί τους,πρόλαβαν φέσωσαν την ΔΕΗ και αρκετούς ιδιώτες που τους είχαν οι ίδιοι αναθέσει εργασίες,έβαλαν τα χρήματα των καταναλωτών στους λογαριασμούς τους και τα έστειλαν στην Ελβετία.Κατά τα άλλα μας φταίει ο Φωτόπουλος και ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.Αυτά θα είναι τα προβλήματα μας και δεν θα εχουν
τέλος,μόλις οι ιδιώτες βάλουν στο χέρι δημόσια επιχείρηση θα κάνουν την μπάζα τους θα γεμίζουν τους λογαριασμούς τους και θα εξαφανίζονται.Τι έχουν να πουν τώρα οι θιασώτες τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας;

Εισαγγελέας μπαίνει στις εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος που σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος αντί να αποδίδουν το τίμημα που εισέπρατταν στη ΔΕΗ το έστελναν σε λογαριασμούς στην… Ελβετία.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η αρμόδια αρχή υπό τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, η οποία με πόρισμά της υποστηρίζει πως πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει «φτερά».

Έτσι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράϊκου έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με αφετηρία το εν λόγω πόρισμα του επικεφαλής της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με την υπόθεση που αφορά συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρίες Hellas Power και Energa.

Από το πόρισμα φέρεται να προκύπτει πώς οι εταιρίες αυτές εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Το συνολικό ποσό εμφανίζεται να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πριν από σχεδόν έναν μήνα οι συγκεκριμένες εταιρίες επιχειρήθηκε να μεταβιβαστούν σε αραβο-ρωσικό fund.

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s