Εντοκα 3,9 δισ. ευρώ, με αρνητική απόδοση 0,0122%, διέθεσε η Γερμανία.

Για ποιο λόγω να θέλει σύντομη λύση η Γερμανία?

Η Γερμανία διέθεσε 6μηνα έντοκα γραμμάτια, αξίας 3,9 δισ. ευρώ, με αρνητική απόδοση 0,0122%, δηλαδή οι τράπεζες που αγόρασαν τα έντοκα θα πληρώσουν ουσιαστικά για να δανείσουν το γερμανικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε πρωτογενή διάθεση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές αναζητούν εναγωνίως ασφαλείς τοποθετήσεις για τα κεφάλαιά τους.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων γερμανικών τίτλων είναι πλέον αρνητικές στη δευτερογενή αγορά για αρκετές εβδομάδες τώρα, με τις αποδόσεις των τρίμηνων, εξάμηνων και δωδεκάμηνων εντόκων γραμματίων να κινούνται όλες υπό του μηδενός. Μάλιστα, οι αποδόσεις των γερμανικών εξάμηνων εντόκων γραμματίων υποχώρησαν στο επίπεδο ρεκόρ του -0,3% αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ζήτηση για τα έντοκα, όπως εκφράζεται από τον συντελεστή κάλυψης της έκδοσης, μειώθηκε στο 1,8, από 3,8 που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία πριν από έναν μήνα.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας έγινε γνωστό μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι οι καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών σε αυτή για διάρκεια μίας ημέρας έφθασαν στο νέο υψηλό ρεκόρ των 463,6 δισ. ευρώ, μία επιπλέον ένδειξη ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο να δανείζονται μεταξύ τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s