Οι διαπλεκόμενοι τώρα που τέλειωσε το πάρε δώσε τα σπάνε on line.

Με… όνομα και διεύθυνση εμπλούτισε ο Γιώργος Παπανδρέου τις φθινοπωρινές καταγγελίες του ότι τον πολέμησαν διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (και πριν «ανοίξει» τα χαρτιά του για το θέμα της διαδοχής) είπε πως δέχθηκε πόλεμο από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Ο λόγος επειδή –όπως συμπλήρωσε, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του – ο εκδότης θεώρησε υπεύθυνο τον πρώην πρωθυπουργό για την άρνηση της Εθνικής Τράπεζας να χορηγήσει δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να επιτέθηκε και σε δικαστικούς επειδή συνέβαλλαν στην κωλλυσιεργία υποθέσεων, αλλά και σε τραπεζικούς κύκλους που δεν συνέβαλλαν στην «ανάσα» της αγοράς. Τις εν λόγω κατηγορίες τις είχε εκτοξεύσει και τον Νοέμβριο όταν, στη δραματική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ανακοίνωσε την απόφασή του για δημοψήφισμα ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου –και προκαλώντας την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Εθνικής υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της Τράπεζας ποτέ δεν ζητά την έγκριση τρίτων για δάνεια. Όπως υπογραμμίζουν, υπάρχουν αρμόδια όργανα της τράπεζας που με συγκεκριμένες και διαφανείς διαδικασίες αποφασίζουν, ενώ συμπληρώνουν ότι ούτε για το συγκεκριμένο δάνειο ζητήθηκε η έγκριση τρίτου.

Απαντώντας στις δηλώσεις Παπανδρέου ο Σταύρος Ψυχάρης σημείωσε:  «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s