Οι εντιμότατοι φίλοι μας.

Ο διάβολος λένε κρύβεται στις λεπτομέρειες ακριβώς αυτό συνέβη στον Γερμανό πρόεδρο εμφανίστηκε όταν απέκρυψε μια πολύ μικρή λεπτομέρεια για το δάνειο του σπιτιού του ενώ ήταν ακόμη πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας,για την ακρίβεια είχε αποκρύψει όλο το δάνειο καθώς και τους πολιτικούς του φίλους κάποιους τραπεζίτες ανιδιοτελείς και αλτρουιστές που μεσολάβησαν για να έχει ευνοϊκότερους όρους.Και ότι τέλος πάντων αποφάσισε να αποκαλύψει το έκανε μετά από πιέσεις του γερμανικού τύπου,σαν να μην έφτανε αυτό στο τέλος έδειξε την γερμανική του πάστα αυτήν του εκμαυλιστή και εκβιαστή,δηλαδή το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας απολαύστε τον

Αυξήθηκαν σήμερα οι πιέσεις στον πρόεδρο της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, σύμμαχο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, να παραιτηθεί μετά τη στροφή που έκαναν εναντίον του και συντηρητικοί σύμμαχοί του.

Η εξέλιξη σημειώνεται αφού ο Βουλφ κατηγορήθηκε ότι άσκησε πιέσεις στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας να μη δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι πήρε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για να αγοράσει ένα σπίτι, το οποίο είχε αποκρύψει ο ίδιος.

Η φθίνουσα υποστήριξη των κομμάτων του κεντροδεξιού συνασπισμού υπό την Μέρκελ που ψήφισαν τον Βουλφ για να αναλάβει την προεδρία πριν από 18 μήνες, δείχνει πόσο επισφαλής είναι πλέον η θέση του, ενώ το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το πρόσωπο του Γερμανού προέδρου αρχίζει να αποσπά σε μεγάλο βαθμό την προσοχή την ώρα που η καγκελάριος παλεύει για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ωστόσο και μια παραίτηση του Βουλφ δεν θα έχει καλό αντίκτυπο στη Μέρκελ, καθώς αυτή ήταν που είχε πιέσει μαχητικά για την εκλογή του έναντι ενός δημοφιλούς υποψηφίου της αντιπολίτευσης το 2010.

Εάν υπάρξει η ανάγκη να εξευρεθεί αντικαταστάτης αυτό θα αποδειχθεί πονοκέφαλος, αφού θα προκαλέσει έναν διχαστικό πολιτικό διάλογο στη Γερμανία την ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ενότητα και να επιδοθεί στην καταπολέμηση της κρίσης, σύμφωνα με παρατηρητές.

Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Βουλφ άφησε ένα οργισμένο ηχητικό μήνυμα στον διευθυντή της «Μπιλντ», με το οποίο απειλούσε με νομική δράση, ακόμη και με «πόλεμο», αν δημοσίευε ένα κείμενο που αποκάλυπτε ότι πήρε δάνειο από έναν επιχειρηματία με χαμηλό επιτόκιο για την αγορά σπιτιού, προκάλεσε κατακραυγή στη Γερμανία.

Σήμερα, δημοσιογράφοι από μια άλλη εφημερίδα, την «Βελτ αμ Ζόνταγκ», αποκάλυψαν ότι ο Βουλφ προσπάθησε να τους εκφοβίσει και αυτούς για μια άλλη ιστορία.

Ο Χόλγκερ Τσάστροβ, αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP, εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ), καταφέρθηκε κατά του Βουλφ.

«Να σηκώνει ένας Γερμανός πρόεδρος προσωπικά το τηλέφωνο για να πάρει έναν εκδότη και να του αφήνει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, δεν είναι αυτό που περιμένω από έναν πρόεδρο», δήλωσε στο δίκτυο MDR, προσθέτοντας ότι ο Βουλφ «οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Ανώτερα στελέχη των συντηρητικών δήλωσαν εξάλλου ότι περιμένουν από τον Βουλφ, η επόμενη δημόσια εμφάνιση του οποίου προγραμματίζεται για την Παρασκευή, να δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων τις ερχόμενες ημέρες.

Ο Τόμας Όπερμαν, εξέχον στέλεχος των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD), δήλωσε ότι έχει τελειώσει πλέον ο χρόνος για τον Βουλφ. Μόλις μία εβδομάδα πριν, ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάλεσε τον πρόεδρο να μην παραιτηθεί, όμως το κόμμα του φαίνεται να αποσύρει τώρα την υποστήριξή του μετά τις αποκαλύψεις της «Μπιλντ».

«Η περίοδος χάριτος τελείωσε», δήλωσε ο Όπερμαν. «Κανένας Γερμανός πρόεδρος δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτό ισχύει για την ελευθεροτυπία επίσης. Είναι απολύτως ανάρμοστο ο πρόεδρος να προσπαθεί να σταματήσει την ελεύθερη δημοσίευση ενός ρεπορτάζ», σημείωσε.

Ο Βουλφ άφησε εαυτόν έκθετο στις επιθέσεις εναντίον του για υποκρισία όταν τον περασμένο μήνα υπογράμμισε τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου ζητώντας συγγνώμη που δεν είχε αποκαλύψει το δάνειο που είχε πάρει το 2008 για την αγορά σπιτιού όταν ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Κατά του Βουλφ καταφέρονται σήμερα και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο συνδυασμός αφέλειας και θράσους με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Βουλφ προκαλεί σοκ (…). Είναι ο επικεφαλής του κράτους. Το αξίωμα αυτό είναι προφανώς υπερβολικά μεγάλο για τον Βουλφ», γράφει η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Παράλληλα ο Στέφαν Άουστ, γνωστός συγγραφέας και πρώην διευθυντή του «Ντερ Σπίγκελ», δήλωσε ότι ο Βουλφ φαίνεται ότι εκτελεί μια «αποστολή πολιτικής αυτοκτονίας».

«Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν έζησα κάτι τόσο τρελό όσο αυτό», δήλωσε στο δίκτυο WDR 2.

Άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική είναι και η συνέντευξη του ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ στην Deutsche Welle
ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ: «ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»
Μερίδιο ευθύνης στα «φαινόμενα διαφθοράς» στην Ελλάδα, που, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, προκαλούν απροθυμία οικονομικής στήριξης της χώρας, αποδίδει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, σε γαλλικές και γερμανικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη…

Deutsche Welle, ο Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία (SWR), είπε: «Αυτό που με ενοχλεί στην ιστορία δεν είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα ήταν διεφθαρμένη, αλλά ποιος ήταν διεφθαρμένος. Ποιές γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις συμμετείχαν; Σε ποιόν πουλήσαμε όπλα; Ακόμη και τώρα συνεχίζουν γερμανικές και γαλλικές εταιρίες τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επομένως εμπλεκόμαστε κι εμείς σε αυτό».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ευρωπαΪκή κρίση χρέους προτείνοντας μία νέα, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, αφού αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του δρόμου που ακολουθήθηκε ως τώρα για την επίλυση της ευρωκρίσης.
«Χρειαζόμαστε μία πολιτική η οποία απλά θα ενισχύσει όσα έχουμε πετύχει έως τώρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μία Ευρώπη, η οποία να είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις για τον τρόπο επιβολής δημοσιονομικής σταθερότητας και για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε από κοινού την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση. Δηλαδή πώς μπορούμε να επενδύσουμε ώστε να βγει η ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση», υπογράμμισε ο Κον Μπεντίτ.
Ακόμη ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων υποστήριξε ότι «υποφέρουμε από έλλειμμα Ευρώπης». Επεσήμανε την αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες της χώρας την ισοτιμία ευρωπαϊκών με εθνικών συμφέροντων: «Πιστεύω ότι, αν οι κυβερνήσεις είναι σήμερα έξυπνες, πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα είναι και εθνικά.
Και αν το ευρώ καταρρεύσει εξαιτίας των γερμανικών συμφερόντων, τότε θα πληγούν και τα γερμανικά συμφέροντα, καθώς χωρίς το ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο, δεν θα βρίσκονταν στην τωρινή της κατάσταση η γερμανική οικονομία. Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια στους ανθρώπους και αυτή είναι ότι δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης»
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιοι πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους πολίτες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ιστορική εξελικτική διαδικασία και να μην υποτάσσσονται στις διαθέσεις του κίτρινου τύπου, καθώς , όπως λέει χαρακτηριστικά, «κάτι τέτοιο δεν βοηθά κανέναν».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s