ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Δεν νομίζω πως χρειάζεται  άλλη απόδειξη για το ότι η συγκεκριμένη γερουλανιος ιστορία ήταν προσχεδιασμένη έχει αρχή μέση και τέλος,πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Νομίζω πως ο δήμος πρέπει να ασχοληθεί άμεσα{φαντάζομαι θα το πράξει} και να αναθέσει ανάλογες με των ιχθυοπαραγωγικων εταιρειών περιβαλλοντικές μελέτες που να αποδεικνύουν πόσο καταστροφικές θα είναι οι επεκτάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών για το νησί,να σταθμίσει σύντομα την σοβαρότητα της κατάστασης και αν την αξιολογήσει απο ανησυχητική εως αρνητική καλά θα είναι οτι είναι να κάνει να το κάνει και σήμερα αν είναι δυνατόν.
Στην αντίθετη περίπτωση που δεν κινηθεί ο δήμος άμεσα πρέπει να το κάνουμε εμείς ενισχύοντας με την εγγραφή μας τον ΠΕΡΙΒΟΣ η έστω να κάνουμε ένα νέο φορέα αποκλειστικά για τα ιχθυοτροφία.
Είμαι πεπεισμένος πως αυτούς αν δεν τους σταματήσεις τώρα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα τους βρεις μπροστά σου με τα κλουβιά σε αναμονή για εγκατάσταση.

Η αναρτηση ειναι απο την Γνώμη της Σαλαμίνας.
http://thesalaminians.com/

Κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής οι πρώτες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) από εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών που δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα.

Πρόκειται για την “Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ” η οποία εκμεταλλεύεται τους όρμους Θυνιό και Φώκα. Συγκεκριμένα:

α. για την περιοχή “Φώκα”:

7.12.2011

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ.5 παρ. 2 του Ν. 1650/86, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Ν.3010/02 και την ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021/26-9-2003 (ΦΕΚ 1391/Β΄/2003) ανακοινώνεται ότι:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής περιήλθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  με αρ. πρωτ. Φ. 4472/4580/περ8/11 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων ετήσιας δυναμικότητας 350 τόνων σε μισθωμένη θαλάσσια έκταση 35 στρεμμάτων, της εταιρίας «Ιππόκαμπος Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ», λόγω προσαρμογής της λειτουργίας της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 121570/1866/12.6.09 Εγκύκλιο που αφορά αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας σε 787,5 τόνους και εκσυγχρονισμό αυτής και αλλαγής επωνυμίας του φορέα (σε Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Β.Ε.Ε) στη θέση Θενιό Αιαντείου Δήμου Σαλαμινας, η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Αττικής (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), όπου μπορεί να προσέλθει προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει τυχόν ενστάσεις εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

β. για την περιοχή “Θυνιό”:

7.12.2011

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ.5 παρ. 2 του Ν. 1650/86, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Ν.3010/02 και την ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021/26-9-2003 (ΦΕΚ 1391/Β΄/2003) ανακοινώνεται ότι:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής περιήλθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  με αρ. πρωτ. Φ.1009/4581/περ8/11 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής τσιπούρας, λαβρακίου ετήσιας δυναμικότητας 150 τόνων σε μισθωμένη θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων, της εταιρίας «ΠΕΛΑΓΟΣ Α.Ε.», λόγω προσαρμογής της λειτουργίας της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 121570/1866/12.6.09 Εγκύκλιο που αφορά αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας σε 450 τόνους και εκσυγχρονισμό αυτής καθώς και αλλαγής του είδους των εκτρεφομένων ιχθύων και αλλαγής επωνυμίας του φορέα (σε Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Β.Ε.Ε) στη θέση Φόκα Αιαντείου Δήμου Σαλαμίνας, η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Αττικής (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), όπου μπορεί να προσέλθει προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει τυχόν ενστάσεις εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

 1. Εδώ χαρτάκι, εκεί χαρτάκι, πού είναι το χαρτάκι που λέει οτι δεν έχει άλλα ιχθυοτροφεία στη Σαλαμίνα γιατί είναι κορεσμένη περιοχή?
  Στη Φώκα, στο Θυνιό και στο Πυργιακόνι.

  Μήπως κανείς ξέρει πως «τσούλησαν» οι ΠΑΥ και οι ΠΟΑΥ από τον ένα χάρτη στον άλλο?

  Μήπως κανείς ξέρει γιατί ο πρώτος τη τάξει αντ΄αυτού Αστράκος βρίζει ασύστολα τους κατοίκους του Αιαντείου -οικιστές και δημότες- και ο άναξ σιωπά?

  Μύνησαν τον Γερουλάνο, οτι υπέγραψε την ΚΥΑ, έχοντας προσωπικά συμφέροντα. Μήπως ξέρει κανείς ποιός άλλος έχει προσωπικά συμφέροντα, μπας και μπεί κι αυτός στην λίστα των μηνυομένων? (Λέμε τώρα)

  Θέλετε να πιάσουμε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών? Βρωμάει σαν . . . χαλασμένο ψάρι,

  Έπεται συνέχεια . . . (και δυστυχώς πολύ βρωμερή)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s