η τράπεζα ήταν πραγματικά η Commerzbank

Τελικά η τράπεζα στην οποία αναφέρθηκε ο SIX της S&P ήταν η Commerzbank,το έγραψα και στην πιο κάτω ανάρτηση, αν και το ήξερε όλη η αγορά.
Με εκπλήσσει πάντα το χτύπημα και το πόσο άμεσο ήταν, μέσα σε 24 ώρες στην καρδιά του Γερμανικού τραπεζικού συστήματος.
Η συγκεκριμένη τράπεζα δεν είναι τυχαία είναι η δεύτερη τράπεζα στην Γερμανία,η εξέλιξη δείχνει να έχει σχέση με την δυσφορία για την απομόνωση της Βρετανίας πατρίδας του κεφαλαίου στην Ευρώπη,
άλλωστε το έδειξαν αυτό οι αγορές 
από την παρασκευή με την μεταφορά κεφαλαίων από την ευρωζωνη στο city, αλλά πολύ περισσότερο έχει σχέση με την εμμονή της μερκελ για φορολόγηση των χρηματοπιστωτικων συναλλαγών στα κράτη μέλη της ΕΕ, πλην βέβαια της Βρετανίας. Αυτό που θα συμβεί στην ουσία ειναι ένα άγριο bras de fer μεταξυ αγορών και μερκελ,οι πρώτοι θα κάνουν φαντάζομαι μια ηχηρή απομοχλευση κεφαλαίων στην ευρωζωνη,θα αποεπενδυσουν δηλαδή κεφάλαια για ένα μεγάλο διάστημα βυθίζοντας την ΕΕ περισσότερο στην ύφεση και η δεύτερη για όσο αντέξει θα εκβιάσει μην αφήνοντάς τους να επενδύσουν σε ευρωπαϊκές ευκαιρίες, προκειμένου να αναγκαστούν οι αγορές να έχουν έδρα [ένα γραφείο δηλαδή] στην χώρα που επενδύουν ώστε να υπόκεινται οι επενδύσεις τους σε έλεγχο και φορολόγηση, μένει να δούμε ποιος θα αντέξει.
Αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Γερμανική τράπεζα.

Διέψευσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τις αναφορές ότι είναι κοντά σε συμφωνία για να διαθέσει νέα κεφάλαια στην Commerzbank AG, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Είμαστε σε συνεχιζόμενες συνομιλίες με την τράπεζα. [Οι συνομιλίες] δεν αφορούν κάτι άλλο εκτός από την ανταλλαγή πληροφοριών», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Dow Jones Newswires, ενώ πρόσθεσε  ότι ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Commerzbank, Eric Strutz πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να προσφύγει σε κρατικά κεφάλαια.

Νωρίτερα σήμερα είδαν το φως δημοσιεύματα που έφεραν την τράπεζα να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s