Σε CreditWatch έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα του EFSF η Standard & Poor΄s.

Αν η Ελλάδα στο τέλος αυτής της ιστορίας του μνημονίου, μεσοπρόθεσμου κλπ έχει καταφέρει εκτός από την ολική της καταστροφή να προκαλέσει και μια ζημιά της τάξεως των 900 περίπου δις στην ευρωζωνη και αναφέρομαι σε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος,θα φταίμε μόνο εμείς οι Ελληνες?
Ποια θα είναι νομίζετε τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάλογη της Ελλαδος όταν θα έχουν τελειώσει μαζί τους  οι αρχιτέκτονες της ελληνικής καταστροφής μερκελ και σαρκοζυ πιστεύετε θα τους σώσουν με τι?
με την εμμονή τους να λύσουν το ευρωπαϊκό πρόβλημα με συμμάζεμα δημοσιονομικών?
Αυτό το στάσου δηλαδή να πάρω την σύνταξη της πεθεράς μου και σιγά σιγά θα σας ξεπληρώσω,ποιος περιμένει αγαπητοί μου?
κανείς, ο επενδυτής θέλει τα λεφτά του τότε που συμφωνήσατε και όχι όποτε θέλει η μερκελ, δυστυχώς.
Τι αποτελέσματα είχε στην ουσία αυτή η απίθανη εμμονή της μερκελ για συμμετοχή με το ζόρι ιδιωτών επενδυτών στην διάσωση της Ελλάδας? κανένα αποτέλεσμα ως τώρα ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει,το κούρεμα δεν έχει γίνει και στο μεταξύ εξαφανίστηκαν κάποια επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρωπη.
Καλό θα ήταν έστω λογιστικά να δούμε ποιος έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στην ευρωζωνη ως τώρα η Ελλαδα η οι μερκοζυ?
Τι αλήθεια θα καταφέρουν στο τέλος με την συνεχή άρνηση να τυπώσουν χρήματα?
Την οικονομική καταστροφή της Ευρώπης και όχι μονο.
Η μερκελ σήμερα ,προσέξτε η μερκελ και κανένας άλλος έβαλε σε CreditWatch το EFSF ενα ταμείο που πάνω του κρέμεται το αξιόχρεο 15 χωρών πλην τις Ελλάδος που ειναι σκουπίδια,και της Κύπρου που βρίσκεται ήδη σε αρνητικό outlook,ένα χρέος ύψους 8 τρις περίπου,φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει σε περίπτωση υποβάθμισης,σε αυτό το χρέος δεν συμπεριλαμβάνω το ιδιωτικό χρέος της ευρωζωνης έτσι και αλλιώς το νούμερο είναι ασύλληπτο. Σε καθεστώς λοιπόν CreditWatch με αρνητικές συνέπειες τοποθέτησε την αξιολόγηση ΄AAA΄ της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του EFSF η Standard & Poor΄s Ratings Services επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ΄A-1+΄.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος η κίνηση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της τοποθέτησης των αξιολογήσεων των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε CreditWatch καθώς αυτές παρέχουν τις εγγυήσεις για τις υποχρεώσεις του ταμείου.

Η τοποθέτηση σε CreditWatch σημαίνει πως υπάρχει 50% πιθανότητα υποβάθμισης της αξιολόγησης βραχυπρόθεσμα.

Βάσει της ισχύουσας δομής του EFSF, εάν υποβαθμιστούν οι αξιολογήσεις ΄AAA΄ των

εγγυητριών χωρών, η αξιολόγηση του ταμείου θα υποβαθμιστεί στην κατώτατη βαθμίδα που θα έχουν οι χώρες που προηγουμένως είχαν την ανώτατη αξιολόγηση.

Συνεπώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δευτέρας, η αξιολόγηση του EFSF μπορεί να υποβαθμιστεί έως δύο βαθμίδες.

Η S&P σημειώνει ότι αναμένει να επιλύσει την τοποθέτηση του EFSF σε CreditWatch μέσα σε διάστημα 90 ημερών –αν είναι δυνατόν και νωρίτερα– και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εγγυητών του EFSF που φέρουν την κορυφαία αξιολόγηση ΄AAA΄. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση ΄AAA΄ του EFSF αν επιβεβαιωθούν οι αξιολογήσεις και στα έξι κράτη-μέλη που φέρουν την αξιολόγηση ΄AAA΄.

Τέλος σημειώνει ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση του Ταμείου ακόμα και αν χαμηλώσει την αξιολόγηση ΄AAA΄ σε μία ή περισσότερες χώρες, αλλά διαθέτει επαρκή στοιχεία ότι οι εγγυητές του EFSF δρομολογούν περαιτέρω πιστωτικές ενισχύσεις οι οποίες θα αντισταθμίζουν την μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα των μελών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s