«Η Μέρκελ δημιούργησε την κρίση στην Ευρωζώνη»Λάβρος κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου ο Τζορτζ Σόρος

Στις αποφάσεις που πήρε η Καγκελάριος Μέρκελ το 2008 οφείλεται η επιδείνωση της κρίσης σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή, Τζορτζ Σόρος. Σε συνέντευξή του στο Reuters o μεγαλοεπενδυτής και οικονομολόγος Τζορτζ Σόρος, τόνισε μάλιστα ότι ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο κραχ σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο.

«Οι οικονομίες δε μπορούν να σηκώσουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν θα πετύχει. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν να πετύχει. Άφησαν την κρίση οξύνεται, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Δεν έχουν άλλα σχέδια να φέρουν στο “τραπέζι”. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να λύσουν το πρόβλημα» υπογραμμίζει ο Τζορτζ Σόρος.

Αναφορικά με την αύξηση του EFSF, την οποία ενέκρινε το γερμανικό κοινοβούλιο, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε ότι «η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιλήφθηκε ότι η ίδια δημιούργησε την κρίση, όταν το 2008 αποφάσισε μία εθνική λύση και όχι ευρωπαϊκή μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και τώρα επειχειρεί να μαζέψει το λάθος της, καθώς η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή οικονομία, είναι απόρροια των ελλείψεων στις αποφάσεις του 2008»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s