όλοι είμαστε αναξιόπιστοι εκτός της Γαλλίας και της Γερμανίας

Αμφιβάλω πολύ για το ότι ο Σαρκοζι καλώς έχει την δυνατότητα να κρατήσει την θέση του οδηγού στην Ευρώπη μαζι με την Μερκελ. Το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο από οτι ανακοινώνεται επισήμως, όπως ισχυρίζεται και η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη υπολογισμούς του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Freiburg.Πέραν των 2 τρισ. ευρώ του δημοσίου χρέους, υπάρχουν και υποχρεώσεις άλλων 5 τρισ. ευρώ λόγω των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Που είχαμε μείνει λοιπόν στο χρέος της Γαλλίας που πλησιάζει τη ζώνη κινδύνου και πρέπει πάση  θυσία να τηρηθούν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τη γαλλική κρατική ελεγκτική αρχή όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος θα κορυφωθεί το 2012, αγγίζοντας το 86,9% του ΑΕΠ.

«Τα ελλείμματα εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά για να μπορέσουν να συγκρατήσουν το δημόσιο χρέος και πλέον αρχίζουν να είναι συγκρίσιμα με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της ελεγκτικής αρχής, κ. Didier Migaud, μιλώντας στην Κάτω Βουλή.

Η κυβέρνηση Σαρκοζί στοχεύει σε μείωση του δημοσίου ελλείμματος από το 7,1% του ΑΕΠ το 2010 στο 5,7% το 2011. «Αν τηρηθεί αυστηρός έλεγχος των δαπανών, το γενικό έλλειμμα του δημοσίου μπορεί να μειωθεί στο 5,7% του ΑΕΠ το 2010, όπως προβλέπει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Migaud. Ωστόσο στην ετήσια έκθεσή της η ελεγκτική αρχή προειδοποιεί ότι οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη και έσοδα ενδέχεται να αποδειχθούν υπεραισιόδοξες. Σίγουρα δεν θα φτάσουν ουτε στο μισό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s