Ξεπέρασε για 1η φορά το 13% η απόδοση του 10ετούς, νέο ρεκόρ στα CDS

Ιστορικό υψηλό καταγράφουν την Πέμπτη τόσο οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων όσο και το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της χώρας, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σε ιστορικό υψηλό και τo πορτογαλικά spread.

Στις υφιστάμενες ανησυχίες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προστέθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schauble με τις οποίες άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας να ξαναβγεί στις αγορές το 2012, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Η Ελλάδα την επόμενη χρονιά έχει μεγάλες ανάγκες κεφαλαίων. Είναι καθοριστικό, η Ελλάδα να πείσει τις αγορές με την υλοποίηση των αυστηρών όρων εξυγίανσης».

Χθες τα πενταετή ελληνικά CDS διευρύνθηκαν κατά 24 μ.β. με αποτέλεσμα να καταγράψουν ιστορικά υψηλή τιμή κλεισίματος στις 1.054 μ.β. σύμφωνα με τον πάροχο CMA. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το επίπεδο αυτό υποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει πιθανότητα 60% να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 5 ετών. Η ανοδική πορεία των ελληνικών CDS συνεχίζεται και την Πέμπτη καταγράφοντας νέο ρεκόρ καθώς αυτή την ώρα διαμορφώνονται στις 1.128 μ.β.

Ειδικότερα η διαφορά της απόδοσης των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτοξεύεται στις 980 μ.β. την Πέμπτη, κατά 32,75 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι η υψηλότερη τιμή κλεισίματος του ελληνικού spread είναι οι 973 μ.β.

Παράλληλα, έντονα ανοδικά κινούνται σήμερα και τα spreads των υπολοίπων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Αναλυτικά το spread Ιρλανδίας διαμορφώνεται σήμερα στις 574 μ.β. (+9,15 μ.β.), το πορτογαλικό στις 546 μ.β. (+13,6 μ.β.), το ισπανικό στις 190 μ.β. (+8,21 μ.β.) και το ιταλικό στις 130 μ.β. (+4,97 μ.β.).

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s